Miljø

​Hos EUROBULK Logistics A/S er miljøvenlig transport ikke bare snik-snak. Vi tager miljøet meget alvorligt, og som transportvirksomhed ser vi det som vores ansvar at gå forrest og tage miljøvenlige beslutninger. Miljøvenlig transport er konkrete hverdagsbeslutninger og grundlæggende ændringer i måden at drive transportvirksomhed på.​

Miljøtiltag hos EUROBULK

Vi igangsætter miljøtiltag, som er konkrete hverdagsbeslutninger og grundlæggende ændringer i måden at drive transportvirksomhed på. Vores miljøindsats blev i 2020 anerkendt med en nominering til “Danish Transport Award 2020 – grøn omstilling”

​Vi vil gerne være endnu bedre til at reducere vores C02-aftryk. Derfor undersøger vi hele tiden nye muligheder for at optimere på dette område.

I 2016 begyndte vi at køre på HVO 100 (Hydrotreated vegetable oil). HVO subsidierer diesel, er fremstillet af slagteri- og skovaffald og er således stort set CO2 neutralt. 25-30% af vores brændstofforbrug udgøres i dag af HVO 100.

Det er ikke muligt at lave en komplet omlægning på nuværende tidspunkt, men der, hvor vi kan, bruger vi HVO i vores køretøjer som nogle af de allerførste i Danmark.

Som endnu et skridt på den grønne vej bestilte vi to LNG gasdrevne køretøjer medio 2019 (se billedet herunder). De kører i dag mellem Danmark og Tyskland. Ved årsskiftet 2020/2021 er der kommet yderligere 3 lignende køretøjer til, så vores gas-flåde nu er på 5 køretøjer. 

​EUROBULK forsøger altid at indkøbe de mest miljøvenlige produkter under hensyntagen til det teknisk mulige i en given situation og under hensyntagen til rentabilitet. Samtidig vil der gennem kontrol og andre foranstaltninger forsøges at opnå lavest mulige forbrug og emissioner.

Vi indkøber altid køretøjer med den bedst mulige euro-norm og med lavest mulige brændstofforbrug. Euro-normen fortæller, hvilket direktiv om luftforurening køretøjet opfylder. I vores tilfælde opfylder alle køretøjerne den højeste norm; EURO 6-normen.

Køretøjerne reguleres til max. 85 km/t i den digitale tachograf, der føres kontrol af brændstofforbrug, dæktryk, og køretøjernes interne logdata vurderes. Der forsøges altid at indkøbe dæk med lavest mulig rullemodstand for forbedret brændstoføkonomi og med længst mulig levetid.

Chaufførerne animeres til at køre økonomisk og med omtanke – også med hensyn til tomgangskørsel, bremsning og acceleration. Logdata fra lastbilerne vurderes og forelægges eventuelt chaufføren.

Der forsøges altid at disponere således, at der køres færrest mulige tom-kilometer.

Hvor det er muligt, indkøbes der på kontoret altid produkter med mindst mulig miljøpåvirkning – eksempelvis svanemærkede produkter. Der printes mindst muligt, og der sendes så vidt muligt fakturaer og kontoudtog elektronisk i stedet for på papir og levering med posten.

Kontakt os endelig

Prøv vores produktgenerator. Hvis produktet dukker op, har vi kørt det før. Hvis ikke, kan vi sikkert fragte det alligevel.

I er velkommen til at benytte jer af vores formular, med din forespørgsel eller generelle spørgsmål.

​Kontakt os

Vi besvarer henvendelser inden for 48 timer.
​Felter markeret med * skal udfyldes.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt